Kısırlık Tedavisi İzmir
Kısırlık tedavisi İzmir, kısırlığın nedenlerini araştırmak ve gebeliğin gerçekleşmesini sağlamak amacıyla çiftlere özel olarak gerçekleştirilen uygulamalardır. Kısırlık, erkek ve kadın üreme organlarında görülen işlev bozukluklarına bağlı olarak geliştiği gibi bir nedene bağlı olmaksızın da gelişebilir. Kısırlığa neden olan faktörün tespit edilmesi, tedavi sürecinin doğru yönetilmesi için büyük önem taşır. İzmir kısırlık tedavisi için bize ulaşabilirsiniz.
Yazımızın devamında ”Kısırlık tedavileri nelerdir?”, ”Kısırlık tedavilerinin başarı oranı nedir?”, ”Kısırlık tedavileri ne kadar sürer?” ve ”Kısırlık nedenleri nelerdir?” gibi merak edilen sorulara yanıt bulabilirsiniz. İzmir kısırlık (infertilite) tedavisi hakkında daha detaylı bilgi için Op. Dr. Övgü Doğan ile iletişime geçebilir, randevu alabilirsiniz.
Kısırlık (infertilite) Belirtileri Nelerdir?
Hamilelik oluşumunu engelleyerek kısırlık şüphesine neden olan semptomlar şu şekildedir.
- Adet kanamalarında yaşanan düzensizlikler
- Regl kanamasının görülmemesi
- Adet döneminde şiddetli ve ağrılı kanamalar olması
- Gebelik oluşmamasına rağmen göğüslerden süt gelmesi
- Fazla kilolar ve obezite
- Hormon düzensizliklerine bağlı şiddetli tüylenme ve akne oluşumu
- Peniste görülen sertleşme ve boşalma bozuklukları
- Testislerde ağrı, şişlik gibi rahatsızlıkların görülmesi
- Boşalan meni miktarının az olması
- Yeni evli çiftlerin 2 yıl doğum kontrol yöntemi kullanmadan ilişkiye girmelerine karşın gebelik oluşmaması
- 35 yaş üstündeki çiftlerin 1 yıl korunmadan ilişkiye girmelerine rağmen gebelik oluşmaması kısırlık şüphesi uyandıran belirtilerdir.
Kısırlık (İnfertilite) Tanısı Nasıl Konulur?
Kısırlık konusu erkeklerde ve kadınlarda farklı şekilde araştırılır. Gözlemlenen semptomlar ve incelemeler sonucu infertilite teşhisi konur.
Erkeklerde sperm sayısını, spermin hareket hızını ve sperm yapısını incelemek amacıyla sperminogram başka bir deyişle semen analizi yapılır. Çiftlerin 3 ila 7 gün arasında cinsel ilişkiye girmemeleri istenir. Bu süre sonunda erkekten alınan sperm örneği mikroskop altında incelenir. Doktorun gerekli görmesi halinde antisperm antikoru da incelemeye dahil edilir.
Menstruasyon döngüsü düzenli olan kadınlarda, adet kanaması başlamadan önceki bir hafta (7 gün) süresince yumurtlamanın gerçekleşip gerçekleşmediği (yapılan kan testi ile) takip edilir. Kimi hastalarda yumurta takibinin bir ay yapılması gerekebilir. Adet kanamasının 2 ila 5. Günleri arasında FSH, LH , östrojen miktarını değerlendirerek yumurta kalitesini ölçmek için kan testinden faydalanılır. Aynı zamanda, yumurta miktarının incelenmesi için kan testine başvurulur. Fallop tüplerinin değerlendirilmesi ise rahim filmi çekilerek yapılır.
Kısırlık (İnfertilite) Tedavisi Nasıl Yapılır?
Kısırlık tedavisi, çiftlerin tercihlerine, yaşlarına ve mevcut medikal durumlarına bağlı olarak belirlenir. Tüp bebek, aşılama, ilaçla tedavi gibi yöntemleri vardır.
Gebelik (Fertilite) İlaçları Nedir?
İnfertiliteye yumurtanın oluşmaması neden oluyorsa, ilaçla tedavi yöntemi tercih edilir. Fertilite ilaçları ağızdan alınabileceği gibi enjeksiyon şeklinde de alınabilir. Tablet formunda alınan ilaçlar, üreme organlarının çalışma fonksiyonunu arttırmayı sağlar. Enjeksiyon şeklinde uygulanan tedavi, yumurtalıklara etki ederek yumurtlamayı sağlar.
Aşılama Tedavisi (İnseminasyon) Nedir?
Bir nedeni olmaksızın görülen kısırlık problemlerinde aşılama yöntemi kullanılır. Aşılama, üreme organlarının döllenmeye hazırlandığı dönemde, spermlerin rahim içinde yerleştirilmesiyle uygulanan bir yöntemdir.
Spermlerin niteliğinin ve niceliğinin düşük olduğu durumlarda, spermin rahme ulaşmasını engelleyen faktörler söz konusu olduğundan, inseminasyondan faydalanılır. Ayrıca vajinismus, peniste sertleşme ve erken boşalma gibi cinsel birleşmeye engel olan problemlerde, aşılama yöntemi ile gebelik sağlanabilir.
Tüp Bebek Tedavisi Nedir?
Sperm ve yumurtanın laboratuvar ortamında döllendikten sonra rahme yerleştirilmesine tüp bebek denir. Bu tedavi sürecinde, yumurta sayısını ve kalitesini arttırmak için ilaç tedavisi uygulanır. Laboratuvar ortamında döllenme sonucu oluşan embriyoların niteliği incelenir. Daha sonra doktor ve çiftler, rahme transfer edilecek embriyo sayısına beraber karar verirler.
Kısırlık Tedavisinde Uygulanan Cerrahi Yöntemler Nelerdir?
Tüp bebek tedavisi öncesinde uygulanan cerrahi yöntemler, kısırlığa neden olan faktörlerin tedavisini gerçekleştirmek için uygulanan cerrahi girişimlerdir.
Karın içi yapışıklıklar, tüplerin açılması, problemli tüplerin alınması, miyom tedavisi, çikolata kisti gibi hastalıkların tedavisi için laparoskopik cerrahiden yararlanılır. Bu yöntem ile yumurtalıklarda görülen problemlerin giderilmesi ve yumurtanın niteliğini arttırmak hedeflenir.
Ucunda kamera bulunan, küçük teleskop şeklindeki tıbbi cihaz ile rahim içi gözlemlenir. Histeroskopi olarak adlandırılan bu işlemde rahim içine verilen steril sıvı yardımıyla, rahim içinde oluşan miyom, polip, yapışıklık, septum gibi rahatsızlıklar tespit edilerek gerekirse biyopsi için örnek alınmaktadır.
Tüm bu yardımcı tedavi yöntemleriyle gebeliğin oluşmasını sağlamak hedeflenmektedir.
İzmir Kısırlık Tedavisi Fiyatları
Kısırlık tedavisinde, kısırlığa neden olan sebepler, çiftlerin tercih ettiği tedavi yöntemi ve çiftlerin genel sağlık durumları baz alınmaktadır. Bu nedenle tedavi fiyatları değişiklik göstermektedir. İzmir kısırlık (infertilite) tedavisi fiyatları hakkında daha ayrıntılı bilgi için Op. Dr. Övgü Doğan ile iletişime geçebilir, randevu alabilirsiniz.