Kapalı Rahim Ameliyatı İzmir
Kapalı rahim ameliyatı İzmir, kadın üreme organında görülen patolojilerin tedavi edilmesinde kullanılan cerrahi bir yöntemdir. Karında küçük kesiler yapılarak, ucunda kamera olan özel bir cerrahi cihaz ile gerçekleştirilen ameliyat türüne, kapalı rahim ameliyatı adı verilir. Bu ameliyatın iyileşme süresi kısa olduğu ve ameliyat izi az kaldığından günümüzde sıkça tercih edilen bir yöntemdir. İzmir kapalı rahim ameliyatı için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yazımızın devamında ”Laparoskopik rahim ameliyatı nasıl yapılır?”, ”Kapalı rahim ameliyatı ne kadar sürer?” ve ”Kapalı rahim ameliyatı sonrası iyileşme süreci nasıldır?” gibi merak edilen sorulara yanıt bulabilirsiniz. İzmir kapalı rahim ameliyatı hakkında daha ayrıntılı bilgi için jinekolog Op. Dr. Övgü Doğan ile iletişime geçebilir, randevu alabilirsiniz.
Kapalı Rahim Ameliyatı Nedir?
Endometriozis, histerektomi, biyopsi, pelvik inflamatuar hastalığı, kist ve miyomların alınması gibi kadın hastalıklarının tedavisinde kullanılan ameliyat kapalı rahim ameliyatı olarak adlandırılır. Hastanın medikal durumuna bağlı olarak açık ameliyat da yapılabilmektedir. Fakat gelişen teknoloji ile beraber, kapalı rahim ameliyatıyla da tedavi mümkündür. Kapalı rahim ameliyatı, uç kısmında yüksek çözünürlüklü bir kamera bulunan, laparoskop isimli cihaz yardımıyla gerçekleştirilir. Bu nedenle kapalı rahim ameliyatı, laparoskopi ameliyatı olarak da adlandırılır. Laparoskopik cerrahide, kameranın ucunda bulunan ışık sayesinde, karın ve pelvis bölgesi detaylı görüntülenmektedir. Monitöre yansıtılan görüntüler yardımıyla doktorlar, cerrahi müdahaleyi gerçekleştirir. Böylece rahmin iç kısmını görmek için büyük kesiler oluşturulması gerekmez. Oluşan küçük kesilerin daha hızlı iyileşmesi ve az iz bırakması nedeniyle rahim ameliyatlarında kapalı rahim ameliyatı sıklıkla tercih edilmektedir.
Kapalı Rahim Ameliyatı Hangi Durumlarda Uygulanır?
Kapalı rahim ameliyatının tercih edildiği hastalıklar şu şekilde sıralanabilir
- Miyom tedavisinde
- Şiddetli ve geçmeyen rahim kanamalarında
- Menopoz döneminden sonra devam eden kanamalarda
- Rahimde büyüme, ağrı ve kist oluşumunda
- Çikolata kisti oluşumunda
- Rahim sarkmasında
- Rahim, yumurtalık tüpleri ve karın zarı enfeksiyonlarında
- Rahim ağzı kanserinde
- Sürekli kasık ağrısı şikayetlerinde
- Rahim duvarı kalınlaşmasında
- Rahim kanserinde
- Kistik veya solid adneksiyal tümörlerin tedavisinde, kapalı rahim ameliyatından faydalanılmaktadır.
Kapalı Rahim Ameliyatı Riskleri Nelerdir?
Bütün cerrahi operasyonlarda olduğu gibi kapalı rahim ameliyatında da riskler mevcuttur. Yapılan ameliyatın türüne ve hastalığın komplikesine göre riskler değişkenlik göstermektedir. Ameliyat sonrası oluşan enfeksiyon, kesiler çevresinde kanama ve morluk, devam eden mide bulantısı gibi komplikasyonlar nadir olmakla birlikte görülmektedir. Bu nedenle beklenmedik bir durum oluştuğunda doktora başvurulması gerekir.
Kapalı Rahim Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Kapalı rahim ameliyatı, genel anestezi (tamamen uyutma) altında yapılan bir cerrahi operasyondur. Ameliyattan 2-3 gün önce kan sulandırıcı ilaçların alınmaması, ameliyata 12 saat kala yemek ve su tüketiminin yapılmaması gerekir. Ameliyat, karın üzerinde 1-1.5 cm boyutunda açılan birkaç tane kesi ile yapılır. Karın ve pelvis bölgesinin rahat görüntülenmesi için karbondioksit kullanılarak karın şişirilir. Laparoskop cihazı ve ameliyat için gerekli diğer cihazlar bu kesiler yardımıyla içeriye yerleştirilir ve ameliyat gerçekleştirilir. Yapılan operasyona göre değişiklik göstermekle beraber ameliyat 1 veya 1.5 saat sürmektedir.
Kapalı Rahim Ameliyatı Ne Kadar Sürede İyileşir?
Kapalı rahim ameliyatı, laparoskopik cerrahi yöntemle yapıldığı için iyileşme süresi diğer cerrahi yöntemlere göre daha kısa sürmektedir. Ameliyat sonrası hasta, uyanana kadar özel bir odada bekletilir. Genel anestezi sonrası hastalarda mide bulantısı, kusma ve halsizlik görülebilir. Bu nedenle hasta uyandıktan sonra birkaç saat gözetim altında tutulur. Yapılan ameliyata ve hastanın medikal durumuna bağlı olarak 24 saat içinde taburcu edilir.
Taburcu edilmeden önce, doktor tarafından, kullanılması gereken ilaçlar ve ameliyat sonrası dikkat edilmesi gereken hususlar detaylı bir şekilde anlatılır. Ameliyat için açılan kesilerin dikilmesinde, çoğu zaman kendiliğinden eriyen iplikler kullanılır. Bu nedenle dikişler alınmadan, zamanla eriyip kaybolurlar. Eriyen ipliklerle yapılmayan dikişlerde ise ameliyattan bir süre sonra dikişlerin alınması için randevu alınır. Ameliyat sonrası, genel anestezi için kullanılan tüplerin, boğazı tahriş etmesine bağlı olarak boğazda ağrı olabilir. Karnı şişirmek için kullanılan karbondioksit gazı nedeniyle omuzlarda ve belde birkaç gün ağrı hissedilebilir. Ameliyattan 2 gün sonra duş alınabilir. Fakat küvet içine, banyo, havuz ve denize ancak 40 günlük bir süre sonrası girilmesi tavsiye edilir. Ameliyattan sonraki 40 gün süresince cinsel ilişkiye girilmemelidir.
İzmir Kapalı Rahim Ameliyatı Fiyatları 2023
İzmir kapalı rahim ameliyatı ücretleri hastalığın türüne ve uygulanacak operasyona göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle kapalı rahim ameliyatı fiyatı hakkında daha ayrıntılı bilgi için Op. Dr. Övgü Doğan ile iletişime geçebilir, randevu alabilirsiniz.