Kapalı Polip Ameliyatı İzmir

    Kapalı polip ameliyatı İzmir, rahimde yer alan poliplerin laparoskopik cerrahi yöntemlerle alındığı gelişmiş bir operasyondur. Polip, rahim ve rahim ağzında görülen et beni benzeri yapılara verilen isimdir. Polipler yemek borusu, mide, ince ve kalın bağırsak ya da burun boşluğunda da görülebilir. Bu tümör benzeri yapılar çoğunlukla iyi huyludur. Eğer polipler rahim ağzında oluşuyorsa servikal, rahim içindeki endometrium tabakasında oluşuyorsa endometrial polip olarak adlandırılırlar. İzmir kapalı polip ameliyatı için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    Polipler iyi huylu lezyonlar olması nedeniyle çoğu zaman bir şikayete neden olmazlar. Bu nedenle genel olarak rutin kontroller sırasında tespit edilirler. Poliplerin, bazı hastalarda beklenmeyen vajinal kanama, adet düzensizliği, düşük yapma, kısırlık gibi problemlere neden olduğu görülmektedir. Bu şikayetlerin bulunduğu hastalarda, histeroskopi ile polipler temizlenerek tedavi gerçekleştirilir. Yazımızın devamında ”Polip belirtileri nelerdir?”, ”Kapalı polip ameliyatı nasıl yapılır?” ve ”Laparoskopik polip ameliyatı nasıl yapılır?” gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. İzmir kapalı polip ameliyatı hakkında daha ayrıntılı bilgi için Op. Dr. Övgü Doğan ile iletişime geçebilir, randevu alabilirsiniz.

    Servikal, Endometrial Polip Nedir?

    Rahimin ağız kısmında ve iç kısımdaki dokularda oluşan iyi huylu lezyonlara rahim polipleri denir. Menopoz döneminde polip oluşumunda artış görülmektedir. Rahim dokularında görülen polipler küçük yapılı olmalarından dolayı jinekolojik muayene esnasında teşhis edilirler. Fakat bu lezyonlar, farklı nedenlere bağlı olarak büyümesiyle beraber kişilerde kanser, infertilite(kısırlık), regl düzensizliği gibi hastalıklara yol açabilirler. Bu tür rahatsızlıkların görüldüğü kadınların, doktora başvurarak tedavi sürecine başlamaları önerilir.

    Rahim İçi Polip Nasıl Oluşur?

    Polip oluşum nedeni tam olarak bilinmemekle beraber, endometrium tabakasının gelişimini sağlayan östrojenin sorumlu olabileceği düşünülmektedir. Polipler milimetreden santimetreye değişen boyutlarda ve tekli veya çoklu sayılarda olabilmektedir.

    Polip Belirtileri Nelerdir?

    Rahim ve rahim ağzında oluşan polipler şu semptomlara neden olmaktadır:

    • Adet döneminde görülen kanamaların şiddetli olmasına sebep olurlar.
    • Regl dönemlerinde görülen kanamaların uzun süre devam etmesine neden olurlar.
    • Menstruasyon döngüsünün bozulmasına yol açabilirler
    • Lekelenme tarzında görülen kahverengi vajinal akıntılar görülür.
    • Cinsel ilişki sırasında veya ilişki sonrasında vajinada kanamaya sebep olurlar.
    • Cinsel penetrasyon esnasında ağrı hissedilmesine neden olurlar.
    • Rahmin iç yapısını bozarak gebelik oluşumunu engellerler. İnfertiliteye neden olurlar.

    Poliplerin çoğu, yukardaki belirtileri göstermeksizin oluşumlarına devam ederler. Poliplerin belirti göstermesi, lezyonun boyutuna, yapısına ve konumuna bağlı olarak gelişir.

    Rahimde Polipler Nasıl Teşhis Edilir?

    Hekiminiz rahim içi polipten şüpheleniyorsa yapılacak işlemlerden ilki transvajinal ultrasonografidir. Ultrason ile özellikle küçük polipler net olarak seçilemeyebilir. Histerosonografi ise  rahim içine katater yardımı ile sıvı verilerek ultrason yardımı ile  rahim içi net görüntünün sağlanabildiği yöntemdir. Histeroskopi özel kameralı bir alet ile rahim içinin net gözlenebildiği bir diğer  yöntemdir.

    Polip Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Polip tedavisi hastanın genel sağlık durumuna ve lezyonların neden olduğu semptomlara bağlı olarak planlanır. Herhangi bir semptoma neden olmayan lezyonlar, çoğunlukla rutin vajinal muayene esnasında tespit edilirler. Bu şekilde rastlantısal olarak teşhis edilen poliplerde takip protokolü uygulanabilir. Fakat polipler, kişilerin yaşam kalitelerini düşürecek boyutlarda semptom göstermeye başladığında, lezyonların alınarak bölgenin temizlenmesi gerekir. Poliplerin cerrahi olarak çıkarılması işlemine, polipektomi denilmektedir. Günümüzde, teknolojinin gelişmesiyle beraber, rahim içinde oluşan poliplerin alınmasında açık ameliyattan çok kapalı ameliyat tercih edilir. Histeroskopik cerrahi yöntem ile yapılan bu ameliyatlar, iyileşme süresinin daha kısa olması, komplikasyon riskinin az olması, ameliyat izinin estetik kaygıya neden olmayacak kadar küçük olması nedeniyle açık ameliyata oranla daha avantajlıdır. Kapalı polip ameliyatı için Op. Dr. Övgü Doğan ile iletişime geçerek randevu alabilirsiniz.

    Kapalı Polip Ameliyatı Nedir?

    Kapalı polip ameliyatı, histeroskop adı verilen tıbbi bir cihaz yardımıyla, endometrial poliplerin alınması işlemidir. Bu cerrahi yöntem ile vajinal yoldan girilerek rahim ağzı ve rahim içinde bulunan polipler temizlenir. Histeroskopik cerrahi yöntem ile gerçekleştirilen bu tür ameliyatlar, kısa sürede tamamlanan ve iyileşme süresi de kısa süren bir tedavi yöntemidir.

    Kapalı Polip Ameliyatı Nasıl Yapılır?

    Kapalı polip ameliyatı, vajinal yoldaki rahim ağzı kanalından, özel görüntüleme cihazları ile rahime girilerek gerçekleştirilir. Hasta ameliyat esnasında lokal veya genel anestezi altında olur. Histeroskopi olarak adlandırılan bu işlem eğer operatif  histeroskopi yoluyla yapılacaksa, ameliyat öncesi, hastaya ilaç verilerek rahim ağzının açılması sağlanır. Açılan rahim ağzı, tıbbi sıvıyla sterilize edilerek olası enfeksiyonlar önlenir. Daha sonra üzerinde kamera, mercek ve ışık sitemi bulunan boru şeklindeki histeroskop cihazı ile rahim içine girilir. Rahim içinin detaylı gözlemlenmesi için uterusun içine özel bir sıvı verilir ve görüntü monitöre yansıtılır. Cerrahlar tarafından bu görüntüler izlenerek, gerektiğinde diğer cerrahi aletler yardımıyla polipler alınır.

    Polipler Tekrar Eder Mi?

    Polipektomi yöntemi ile polip tedavisi uygulanan tüm hastaların takibi gerekmektedir, polipler tekrar edebilir, yaklaşık %15 ile %43 oranında, menopoz sonrası bu oran daha düşüktür.

    Kapalı Polip Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

    Kapalı polip ameliyatı süresi,  poliplerin durumuna ve konumuna göre kişiden kişiye değişiklik göstermekle beraber çoğunlukla 45 dakika sürmektedir.

    Kapalı Polip Ameliyatı Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

    Polip ameliyatlarından sonra olası enfeksiyonların önlenmesi için hijyene önem verilmelidir. Cinsel ilişkiden  yaklaşık 15 gün kaçınılmalıdır. Polip ameliyatı sonrası hafif şidette kanama normaldir. Kanama için tampon kullanımı enfeksiyon riskini arttıracağı için kullanılmamalıdır. Komplikasyon riski az olmakla beraber vajinal kanama, ağrı, vajinada kötü kokulu akıntı görülmesi halinde uzmana başvurmak gereklidir.

    İzmir Kapalı Polip Ameliyatı Fiyatları 2023

    İzmir kapalı polip ameliyatı fiyatları hastanın medikal durumuna bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu nedenle kapalı polip ameliyatı fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Övgü Doğan ile iletişime geçebilir; randevu alabilirsiniz.

    Call Now Button