Kürtaj İzmir – İzmir Kürtaj Fiyatları 2023
Kürtaj İzmir, beklenmedik ve istenmeyen gebelikleri sonlandırmak amacıyla yapılan ve farklı tekniklerle gerçekleştirilebilen özel bir uygulamadır. Yazımızın devamında ”Kürtaj nasıl olur?”, ”Vakumlu kürtaj nasıl yapılır?’, ”Vakumlu kürtaj ne kadar sürer?’ ve ”Kürtaj ne zamana kadar yapılabilir?” gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. İzmir kürtaj fiyatları 2023 ve vakumlu kürtaj uygulamaları hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Övgü Doğan ile iletişime geçebilirsiniz.
Kürtaj Nedir?
Kürtaj, istenmeyen ya da anormal seyirde ilerleyen bir gebeliğin tıbbi olarak sonlandırılması anlamına gelir. Gebeliğin yanı sıra, rahim içinde gelişen miyomlara, poliplere ve lezyonlara da kürtaj yapılmaktadır. Günümüzde, vakum yöntemi gibi gelişen teknikler sayesinde komplikasyonlar ve kazıma işlemleri sırasında yaşanabilecek, rahime zarar veren riskler belirgin ölçüde azalmıştır. Gebeliğin 10. haftasına kadar yapılması gereken bir işlem olup 18 yaşından büyük her kadın için kürtaj yasal bir haktır. Kürtaj hakkında daha detaylı bilgi ve öngörüye sahip olmak için Op. Dr. Övgü Doğan ile iletişime geçebilirsiniz.
Kürtaj Hangi Durumlarda Yapılır?
Kürtaj yalnızca istenmeyen gebelik durumlarında yapılan bir işlem değildir. İstenmeyen gebelik durumlarının yanı sıra, fetüsün anne karnında ölmesi ya da gebelik sırasında fark edilen bir anomalide de kürtaj gerekebilir. Menopozdan yaşlılık dönemine kadar süren arada da oluşan kanamalarda kürtaj tekniği kullanılabilir. Ayrıca yoğun kanama yaşanan durumların tanı ve tedavisinde, rahim içi yaşanan rahatsızlıklarda parça alınmasında ya da temizlenmesinde kullanılabilir.
Probe Küretaj Nedir?
Şiddetli ve uzun süreli kanamalarda altta yatan sebebi tespit etmek için (tanısal) ve kanamayı durdurmak için (tedavi) amaçlı uygulanan kürtajdır.
Terapotik Küretaj Nedir?
Anne adayında, gebeliğin risk oluşturduğu mevcut ciddi hastalık durumunda, gebeliğinde kullanmaması gereken fetüs için zararlı ilaç kullanması zorunlu durumlarda uygulanan kürtaj işlemidir. Gebelik takiplerinde, bebekte yaşam ile bağdaşmayacak veya doğduktan sonra yaşamını büyük ölçüde etkileyecek problem tespit edildiği durumlarda da gebelik tahliye edilebilir.
Revizyone Küretaj Nedir?
Kendiliğinden olan düşüklerden sonra içeride fetusa ya da plasentaya ait parçaları temizlemek için uygulanan işlemdir.
Bumm Küretaj Nedir?
Doğum sonrası içeride plasentaya ait parça kaldığı düşünüldüğü durumlarda uygulanan kürtaj işlemidir.
Fraksiyone Küretaj Nedir?
Tanı ya da tedavi amaçlı uygulanan, rahmin içini döşeyen zar tabakadan (endometriyum) ve rahim ağzının içini döşeyen tabakadan (endoserviks) ayrı ayrı örneklerin alınması işlemidir.
Kürtaj Nasıl Yapılır?
Bir jinekolog tarafından, cerrahi yöntemlere başvurularak yapılması gereken bir işlemdir. Günümüzde yaygın bir şekilde kullanılan vakum aspirasyon yöntemi ile kürtaj daha güvenli bir hale gelmiştir. Ucu delik plastik kanüller eskiden kullanılan metal kaşık benzeri aletin yerini almış ve rahim içinin temizlenmesi kolaylaşmıştır.
İşlemden önceki 6 saat boyunca hiçbir şey tüketilmemelidir. Bedeni rahat ettirmek adına rahat, bol ve terletmeyen kıyafetler tercih edilebilir. İşlem öncesinde jinekolojik muayene ve vajinal ultrason yapılmalı, embriyonun uterusun hangi bölgesine yerleştiği, tüplerin ve yumurtalıkların durumu ya da dış gebelik gibi durumların olup olmadığı kontrol edilmelidir. Kronik bir rahatsızlık durumu ya da ilaç kullanımı gibi durumlar da göz önünde bulundurulur.
Kürtaj işleminde genellikle bilincin açık olduğu ama kişinin bir uyku ve rahatlama halinde olduğu sedasyon anestezisi uygulanır. Her şey yolunda gittiği müddetçe ortalama 8-10 dakika süren bir işlemdir. Anestezinin etkisi geçtikten sonra hasta günlük yaşamına devam edebilir lakin yanında bir yakının olması tavsiye edilmektedir.
Kürtaj Sonrası Spiral Uygulaması Ne Zaman Yapılmaktadır?
Kürtaj sonrası RIA (spiral) uygulaması için ilk adet dönemi beklenmesi uygundur.
Kürtaj Sonrası Tekrar Hamile Kalmak İçin Ne Kadar Beklenmelidir?
Kürtaj işleminden sonra, hastanın özel bir durumu yok ise ortalama 2-3 ay beklemek gerekmektedir.
Kürtaj Sonrasında Hangi Durumlarda Doktora Başvurulmalıdır?
- 38 derecenin üzerinde ateş
- Ağrı kesiciye rağmen devam eden şiddetli ağrı
- Kötü kokulu akıntı
- Yoğun kanama
Kürtaj Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?
Kürtaj işleminden sonra iyileşme çabuk gerçekleşir lakin dikkat edilmesi gereken ve kişinin kendini zorlamaması gereken durumlar vardır. Tüm tıbbi müdahalelerden sonra olduğu gibi kürtaj sonrasında da doktorun önerilerine uyulmalıdır. Kürtaj sonrası kanama olabilir ortalama 3-5 gün sürer, pıhtısız hafif kanamalardır ancak 10-15 güne uzayabilir. Bazen işlemden sonra hiç kanama olmayabilir ya dara ara kanama şikayeti olabilir. Kanama için tampon kullanılmamalıdır, enfeksiyon riskini arttıracağı unutulmamalıdır.
Kürtaj sonrası size önerilen antibiyotik ve ağrı kesiciyi tarif edildiği gibi kullanmalısınız.
Kan uyuşmazlığı olduğu durumlarda kürtajdan sonra en geç 72 saat içinde uyuşmazlık iğnesi yaptırmalısınız.Kürtajdan sonra ayakta duş alabilirsiniz. Vajinal duş önerilmez. Kürtaj sonrası 4-6 hafta içinde adet görülür. 45 gün geçmesine rağmen adet görmedi iseniz lütfen doktorunuza başvurunuz.
Kürtaj işlemi sonrası ortalama bir hafta, on gün içinde mutlaka kontrolünüzü yaptırmalısınız.
- Tuvalet temizliğine dikkat edilmeli ve kuvvetli ıkınmalardan kaçınılmalıdır.
- Temizlik önden arkaya olacak şekilde ılık su ile yapılmalıdır.
- Genital bölge nemli bırakılmamalıdır.
- Kürtaj sonrasında leke gibi kanamalar yaşanabileceği için hijyenik pedler kullanılmalı ve kanamanın yakın takibi yapılmalıdır.
- İşlem sonrasında hafif yiyecekler tercih edilebilir.
- İşlem sonrasında ilaç verilmiş ise düzenli kullanılmalıdır.
- Enfeksiyon riskine karşı havuza, denize ya da küvete girilmemelidir. Duşun ılık su ile ayakta alınması önerilir.
- Aynı şekilde enfeksiyonu önlemek için doktor aksini söyleyene kadar cinsel ilişkiden kaçınılmalıdır. Cinsel ilişkiden kaçınılması fizyolojik ve psikolojik olarak iyileşmeye yardımcı olur.
- Enfeksiyon belirtileri arasında kötü kokan akıntılar, ateş, şiddetli kanama ve ağrı vardır. Bu gibi belirtilerde en kısa zamanda doktora görünülmelidir.
Kürtaj Kimlere Yapılır?
10 haftalık yasal şartlar sağlandığı sürece 18 yaşının üzerindeki her kadının yasal hakkıdır. 10 haftanın üzerindeki kürtaj taleplerinin uygunluğu heyet tarafından değerlendirilir. 18 yaş altı bireyler için ebeveyn onayı gereklidir.
Kürtaj Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
- Kürtaj yaptırmanın belirli bir sayı sınırlaması yoktur lakin gereken durumlarda yapılması önerilir.
- Vajinanın genişlemesine neden olmaz.
- Bir kadının kürtaj olduğu çıplak gözle anlaşılamaz. Kişi söylemedikçe kürtaj olduğu bilinemez.
İzmir Kürtaj Fiyatları 2023
İzmir kürtaj fiyatları 2023 ve vakumlu kürtaj fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Övgü Doğan ile iletişime geçebilirsiniz.