Düşük Tedavisi İzmir

    Düşük tedavisi İzmir, gebeliğin doğumla sonuçlanmadığı durumlarda, bireyin bedensel sağlığını güvence altına almak amacıyla gerçekleştirilen tedavilerdir. Hamilelik; bebeğin 40 hafta boyunca anne karnında dış dünyaya hazırlandığı süreci ifade eder. Fetüs 20 haftadan önce ve 500 gramın altındayken anne rahminden ayrılırsa dış dünyaya hazır olmadığı için yaşamını sürdüremez. Gebeliğin, zamanı gelmeden bu şekilde sonlanması düşük olarak adlandırılır. Hamileliğin ilk 12 haftasında (ilk 3 ay) görülen düşüklere, erken düşük, 12 ila 20 hafta arasında olan düşüklere ise geç düşük denir. Düşüğe gebenin yaşı, bebekte görülen gelişim bozuklukları, enfeksiyonlar gibi birçok faktör neden olmaktadır. Düşük tedavisi, yapılan incelemeler sonucu hamileliğin sonlanmasına neden olan durumu tespit ederek, gebeliğin vaktinden önce sonlanmasını engelleyecek önlemler almaya çalışan bir tedavi yöntemini ifade eder.

    Yazımızın devamında ”Düşük tedavisi nasıl olur?”, ”Revizyon kürtajı nasıl olur?” ve ”Düşük belirtileri nelerdir?” gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. İzmir düşük tedavisi hakkında daha ayrıntılı bilgi için Op. Dr. Övgü Doğan ile iletişime geçebilir, randevu alabilirsiniz.

    Düşük Nedir?

    Bebeğin, 20 haftadan önce gelişimini anne rahmi dışında yaşayabilecek kadar tamamlayamadan doğmasıdır. Bu tür vakalarda canlı doğum gerçekleşmez. Başka bir deyişle düşük tıpta abortus olarak adlandırılır. Düşük; gerçekleştiği zamana bağlı olarak erken ve geç düşük olmak üzere ikiye ayrılır.

    Erken Düşük

    Gebeliğin, ilk 3 ayında gerçekleşen düşüklere erken düşük denir. Ebeveynlerden genetik olarak aktarılan veya bebekte oluşan kromozom bozukluğu, gebeliğin erken sonlanmasına neden olur. Kromozom bozukluğu bebeğin organlarının gelişmesini engelleyerek anne rahminden ayrılmasına neden olur.

    Geç Düşük

    Hamileliğin 3. Ve 5. ayları arasında gerçekleşen düşüğe geç düşük denir. Bu dönemdeki düşüklere uterus ve rahim ağzındaki bozukluklar, annenin yaşı, kan pıhtılaşması gibi plasentanın yapısını olumsuz etkileyen bozukluklar neden olur.

    Tekrarlayan Düşük Nedir?

    Düşüklerden söz edildiğinde karşımıza çıkan bir diğer durum da tekrarlayan düşüklerdir. Eğer gebelik iki veya daha fazla sefer canlı doğum olmadan sonlanmış ise bu durum tekrarlayan düşük olarak adlandırılır. Tekrarlayan düşük durumunda, düşüğe neden olan faktörlerin tespit edilmesi ve tedavi sürecinin belirlenmesi büyük önem taşır. Bu nedenle düşüğün altında yatan sebeplerin incelenmesi ve analiz edilmesi gerekir.

    Düşük Belirtileri Nelerdir?

    Düşük yapan gebelerden hareketle düşük belirtileri şu şekilde sıralanabilir.

    • Karın ve kasık bölgesinde ağrı
    • Vajinal kanamaların görülmesi
    • Sırt ve bel bölgesinde oluşan ağrı
    • Ateşin yükselmesi ve halsizlik

    Hamileliğin ilk 12 haftasında lekelenme tarzı kanamalar görülebilir. Fakat bu az miktarda kanamalar herhangi bir ağrıya yol açıyorsa düşük riskini arttırır.

    Düşük Neden Olur?

    Düşükle sonuçlanan hamilelikler incelendiğinde, fetüste oluşan gelişim bozukluları en yaygın neden olarak karşımıza çıkar. Hamileliğin ilk 3 ayında görülen düşüklere sıklıkla kromozom bozuklukları yol açar. Fetüste bulunan fazla veya eksik kromozomlar bebeğin gelişimini olumsuz yönde etkileyerek düşüğe neden olur. Buna neden olan kromozom anomalileri, döllenme sırasında embriyoda meydana gelen bölünme hataları sonucunda oluşur. Bu hatalar bebeğin rahme tutunmasını güçleştirir. Anne adayında bulunan hormon bozuklukları, tiroid hastalıkları, diyabet, enfeksiyon, rahim anormallikleri, rahim boyunun kısa olması, bağışıklık sistemini etkileyen rahatsızlıklar, bazı ilaç kullanımları, radyasyon ve toxik ajanlar gibi çevresel faktörler, sigara alkol gibi kötü alışkanlıklar, pıhtılaşma problemleri de bu süreçte düşüğe yol açabilir. Stres, cinsel ya da fiziksel aktivite gibi faktörlerin düşük ile kesin bir ilişkisi ispatlanmamıştır.

    Düşük Riskini Arttıran Faktörler Nelerdir?

    • Anne adayının 18 yaşın altında veya 35 yaşın üstünde olması,
    • Kişinin çok zayıf veya çok kilolu olması
    • Hamile iken tütün ürünleri, alkol, kafein içeren ürünlerin tüketilmesi ve uyuşturucu madde kullanımı,
    • Daha önceki gebeliklerde düşük öyküsü bulunması,
    • Anne adayının tedavi edilmemiş veya kontrol altına alınmamış kronik rahatsızlığının bulunması düşük riskini arttıran faktörler arasında yer alır.

    Düşük Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Düşüğün genel olarak bebeğin kaybı ile sonuçlandığı görülür. Fakat düşük riski olan kişilerde, müdahale ile düşük engellenebilir. Riskli hamilelik olarak değerlendirilen bu tür gebelikler, doktor kontrolünde ve doktorun planladığı tedavi doğrultusunda devam ettirilmelidir.

    Canlı doğum gerçekleşmeyen gebeliklerde, anne sağlığını korumaya ve iyileştirmeye öncelik verilir. Düşük sonrası oluşan kanamaları durdurmak ve enfeksiyon gelişimini engellemek için hastaların vakit geçmeden tedavi edilmesi gerekir. Düşük tedavisinde ilk olarak, düşüğün tam gerçekleşip gerçekleşmediğine bakılır. Düşük tam gerçekleştiğinde rahim içinde parça kalmaz. Ancak tamamlanmamış düşüklerde, rahimde parça kalacağından kürtaj yoluyla parçaların temizlenmesi gerekir. Düşüklerin yarısı tamamlanmamış düşük olarak gerçekleşir. Bu nedenle düşükle sonlanan gebeliklerin birçoğunda kürtaja başvurulur.

    İzmir Düşük Tedavisi Fiyatları 2023

    Düşük tedavisi  ve önlenmesi anne adaylarının medikal durumuna göre planlanan bir süreçtir. İzmir düşük tedavisi fiyatları ile ilgili daha detaylı bilgi almak için Op. Dr. Övgü Doğan ile iletişime geçebilir, randevu alabilirsiniz.

    Call Now Button