İzmir Adet Düzensizliği Tedavisi

    Adet düzensizliği tedavisi İzmir, çeşitli sebeplerle ortaya çıkabilen, bireyin bedensel ve psikolojik sağlığı için tehlikeli olabilen adet düzensizliğini ortadan kaldırmak için yapılan tedavilerdir. Yazımızın devamında ”Adet düzensizliği tedavisi nasıl olur?”, ”Adet düzensizliği kendiliğinden geçer mi?” ve ”Adet düzensizliği nedenleri nelerdir?” gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. İzmir adet düzensizliği tedavisi hakkında merak ettikleriniz için Op. Dr. Övgü Doğan ile iletişime geçebilirsiniz.

    Adet Düzensizliği İzmir Nedir?

    Adet düzenin normal periyottan çıkıp kişinin ya daha erken ya da daha geç adet olması durumuna adet düzensizliği adı verilir. Üreme dönemine geçmiş sağlıklı her kadın ortalama 21-35 gün aralığında adet kanaması görmektedir. İlk menstrüasyon dönemlerinde ve erken menopoz durumlarında 12-18 aya kadar düzene girmemiş bir döngü durumu oldukça normaldir. Bu durumun sebebi ise vücudun yaşadığı değişikliğe ve hormonların artış- azalış durumuna adapte olma süreci ile ilintilidir. Lakin üreme dönemine geçmiş ve sağlıklı her kadın, 28 günde bir regl olmaktadır. Adet düzensizliği ise 21-35 gün aralığının dışında gerçekleşen, ya daha erken ya da daha geç adet kanamasının yaşanması ve menstrüal döngüde beraber çalışan yapıların uyumunu kaybetmesidir. Adet düzensizliği ile daha fazla bilgiye ulaşmak için Op. Dr. Övgü Doğan ile iletişime geçebilirsiniz.

    İzmir Adet Düzensizliği Neden Olur?

    Kişiden kişiye farklılıklar göstermekle beraber çok geniş bir alana yayılan nedenlerden dolayı gerçekleşebilir. Adet düzensizliğini tetikleyen bazı durumlar şunlardır:

    Oligomenore

    Kişinin seyrek adet görme durumuna denilen bozukluktur. İki adet döngüsünün de 35 günden fazla olduğu durumlardır. Bu durumu yaratan sebepler arasında kişinin hormonal doğum kontrol yöntemlerini kullanıyor oluşu 3-6 ay kadar düzensizlikler yaratabilir. Ayrıca ağır egzersizler yapması, ilk menstrüal döneminde oluşu ya da menapoz dönemine yaklaşması gibi faktörler de etkilemektedir. Anoreksiya gibi yeme bozukluklarının olması veya diyabet gibi hormonal düzensizlikler yaşaması durumunda da kişi seyrek adet durumu yaşayabilmektedir.

    Polimenore

    Kişinin sık adet görme durumuna denilen bozukluktur. İki adet döngüsünün de 21 günden az olduğu durumlardır. Bu sıklığı vücudun hormonal dengesini bozan stres yol açabilmektedir. Cinsel yolla bulaşan hastalıklarda ve enfeksiyon durumlarında da vajinal akıntı, kaşıntı gibi başka belirtilerle beraber polimenore görülebilir. Ayrıca, rahim yerine yumurtalıklarda ve fallop tüpünde bulunan dokudan dolayı endometriyozis hastalarında da sık kanamalı ve ağrılı adet dönemi görülür.

    Hipermenore

    Adetin normale göre daha yoğun ve pıhtılı olduğu durumdur.

    Menoraji

    Aralıklar düzenli olsa da kanamanın yoğunluğunun uzun sürdüğü kanamalardır.

    Metroraji

    Kanama yoğunluğundan bağımsız sık ve düzensiz olan kanamalardır.

    Adet düzensizliği genel olarak hormonal dengesizlikler sonucu oluşan bir sorundur. Diyabet, hamilelik, depresyon, sigara-alkol kullanımı, menopoz, yumurta kistleri, polipler, miyomlar, tiroit hormonunun yetersiz veya fazla salgılanması gibi pek çok farklı sebepten oluşabilmektedir. Kişinin düzenliği kullandığı bazı ilaçlar, doğum kontrol hapları veya ertesi gün hapları da adet döngüsünü etkilemektedir.

    Adet Düzensizliği Tanısı Nasıl Konulur?

    Bu rahatsızlıkla başvuran hastadan öncelikle tıbbi öyküsü alınır. Adet döngüsünün sıklığı, aralığı, süresi veya yoğunluğu, cinsel aktifliğine dair ayrıntılı sorular sorulur. Menopoz durumu ya da herhangi bir ilaç kullanıp kullanmadığı da anamneze eklenir. Fiziksel muayene ve jinekolojik kontroller sağlanır ve ultrasonla rahim içi gözlemlenebilir. Olası ihtimallere karşı ve anormalliklerin tespiti için hekimler kan, hamilelik, hormon ya da Pap smear gibi testlerin yapılmasını da isteyebilirler. Tüm bu müdahaleler ve testler sonucunda adet düzensizliğinin sebebi bulunabilmektedir.

    Adet Düzensizliği Nasıl Tedavi Edilir? 

    Bir hastalık durumu olmasa da altta yatan bir başka hastalığın bulgularından birisi olabileceği için yakından takip edilmesi gereken ve bu duruma yol açan sorunun düzeltilmesi gerekir. Uygun tanıların sonucunda eğer kişide hormonal bir dengesizlik durumu saptanırsa hormon düzenleyici ilaçlarla tedavi edilebilir. Rahimde polip gibi organik bir hastalığın  bulunma durumunda bulunan bölgenin temizlenmesi gerekebilir. Aynı şekilde myomlar da fazla kanamaya neden olabileceği için müdahale edilen iyi huylu urlardır.

    Adet Düzensizliğine Ne İyi Gelir?

    Tıbbi müdahalelerin yanı sıra gündelik yaşamda değiştirilebilecek veya iyileştirilebilecek bazı uygulamalar da adet düzensizliğine iyi gelebilmektedir.

    İdeal, sağlıklı bir kiloda olmak adet döngüsünü etkileyen bir durumdur. Kilonun doğru aralıkta tutulması adet düzensizliği riskini azaltmaktadır. Zencefil, tarçın ya da günlük vitaminlerde sürece katkı sağlayabilirler. Düzenli egzersiz yapmak hem adet düzenlenmesine yardımcı olur hem de adet sırasında oluşan ağrıları azaltmayı sağlayabilir. Örneğin bir meditasyon biçimi olan yoga hormon seviyelerinin düzelmesine yardımcı olur ve kişinin adet dönemlerini daha rahat atlatmasını sağlayabilir.

    İzmir Adet Düzensizliği Tedavisi Fiyatları 2023

    İzmir adet düzensizliği tedavisi ücreti hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Övgü Doğan ile iletişime geçebilirsiniz.

    Call Now Button